Nu har vi lämnat Villa d’Legon cirka en kilometer nordost om Ubud och  flyttat in i Villa Amomaya i Penestanan, cirka en kilometer sydväst om Ubud. Har en mysig liten trädgård och delar poolen med en annan villa på tomten. Inte lika lyxigt här som på Villa D’Legon (som hade takdusch, två handfat i badrummet, toalock som stängde sig mjuk och långsamt (visst är väl det toppen av lyx i badrum?!), utsikt över risfält och trerätters till frukost) men absolut inte dåligt för det. Hittade Amomaya via Airbnb så blev inget av den planerade husjakten. För den här gången i alla fall.

Var iväg till mataffären idag, i detta land är det inte toapappret som är färgat grönt utan brödet.Hade också det vitaste brödet jag sett, hade mina språkkunskaper i indonesiska inte varit så bristande hade jag säkert kunnat läsa mig till ett vitt färgämne på listan över ingredienser.

Igår tog jag en promenad på Jalan Tirta Tawar och passerade en risbonde. Säker arbetsplats.Och patrullerande ankor. Bebek (anka), grillad eller ångad, är förresten en av Balis mest kända rätter. Inte provat än men står på att-göra-listan.Vi åt på en väldigt trevlig restaurang igår, Warung Titi, både förrätt, varmrätt och dryck för bara 250 tusen. Rupiah alltså, vilket är ungefär 140 kr. I det här landet är alla miljonärer.