Började dagen med att gå Campuhan Ridge Walk, en rekommenderad vandringsturer som lovade utsikt över risfält och djungel. Måste faktiskt säga att jag blev lite besviken, inte alls så mycket utsikt över varken djungel eller risfält som jag var inställd på och när jag såg en risbonde med rishatt trampa runt i en av terrassbassängerna med en väldigt ålderdomlig jordbruksmaskin och omgiven av hägrar och tog upp kameran för ett foto så tog batteriet slut så inte blev det några foton heller.

Det är regnsäsong här nu och om ni därhemma kollar vädret för Bali så kanske ni tror att det åskar och öser ner här hela dagarna men så är det inte. Solen skiner, ett par moln på himlen och vindstilla förutom cirka en till två timmar på kvällen/natten då det regnar, åskar och blixtrar. Väldigt varmt och kvavt hela tiden så det är väldigt skönt att vi har poolen och AC (på 25 grader som känns väldigt svalt i jämförelse med utomhus). Superskönt att bada i poolen efter promenaden.

Imorgon ska jag på matlagningskurs, Payuk Bali Cooking Class, som börjar med en tur på marknaden för att handla ingredienser. Jag har skickat dem min allergilista men hoppas inte på för mycket, dels grundat på att jag sa att jag kunde alla dagar förutom tisdag och fick till svar att de bekräftade min tisdagsbokning och dels för att det överlag rätt så ofta blir fel med min mat. Exempelvis, till lunch åt vi på ett ställe som heter Sari Organik och jag beställde utan nötter men fick med istället. Förutom nötter så serverades väldigt goda grillade kycklingspett, lindade runt citrongräs (Sate Lilit Ayam). När jag googlade recept kom det upp en nyhetsartikel från juni 2017 att det fuskas inom kycklingspett-branschen, de görs på hundkött och inte kyckling. Tror dock inte att det gällde just för det stället även om det finns en hel del gratiskött i hela Ubud i form av massvis av gatuhundar. Oavsett ska det bli väldigt kul med matlagningskursen!